Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2013 14:38 - Па-ра-па-па-па-пааааа...
Автор: tvmreja Категория: Новини   
Прочетен: 11432 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 10.09.2013 14:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако не можеш да пееш - отиваш да се покажеш в "Х фактор", там хитове се произвеждат и без гласови данни.
В което се убеди зрителят при старта на втория сезон на шоуто за музикални таланти по Нова тв снощи. Не че това вокално реалити е някакво изключение от наложения още от първия "Мюзък Айдъл" модел - редом с обещаващи млади изпълнители на публиката се поднася и китка пълни пародии, някои от които дори биват пуснати до следващ етап на надпреварата.

Ако пък не можеш да правиш нищо - отиваш в "Биг Брадър". "Затворническото" предаване се оказа спешно изтеглено с ден напред, за да се метне на гърба на африканското приключение на Би Ти Ви. Тактика, толкова изтъркана и пошла, че не си струва да се коментира.
Изобщо - звездопадът започва в неделя, 15 септември.

Но не за това ми е думата.
Ако има нещо още по-интересно от телевизията у нас, то е говоренето за телевизия.

Медийният наблюдател на "Тема" и "Преса" Светослав Спасов подгрява стартиращия сезон, като обяснява, че драгият зрител "ще трябва да се разтрои или да си купи няколко телевизора" за неделните следобеди. Понеже в този времеви отрязък са ситуирали публицистичните си предавания господата Петров, Кеворкян и Карбовски.

Чудя се колегата Спасов на Луната ли живее, или през 1995-а...
Понеже тук и сега "изтеклото" от малкия екран не се изгубва в пространства, недостъпни за човешкото възприятие. Напротив - предаванията "заживяват" втори живот в интернет. Всяко от тях си има сайт или пък "територия" в сайта на телевизията, за която се прави, и там, в това виртуално местенце, интервюта, вицове, песни и скечове остават ако не завинаги, то поне задълго - за да бъдат гледани, коментирани и споделяни на воля.

Без да споменаваме и че повечето ни телевизии излъчват и на живо в мрежата, та и без "няколко телевизора" можем да гледаме поне два ефира едновременно - един във "ваджишката кутия", втори - на монитора...

Проблемът, заради който тандемът Цолова-Николаев напуснал Би Ти Ви, не бил в телевизията, а извън нея, разправя пък пред Люба Кулезич чаровната сутрешна водеща.

Твърдението е стряскащо, понеже намеква, че голяма електронна медия не се ръководи от интереса на своята аудитория, а от неведоми сили, които дърпат конците така, щото едно от най-рейтинговите предавания (по данни на самата телевизия) да бъде внезапно обезглавено.

Рейтингите ли лъжат, или потърпевшите, не знаем.

Па-ра-па-па-па-пааааа...... Митничаря е звездааааа......



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1028712
Постинги: 418
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив