Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2013 12:40 - Как да изберем подходящата счетоводна програма
Автор: accountant Категория: Бизнес   
Прочетен: 2193 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.02.2013 12:42


Всяка една компания знае колко важен е моментът, свързан с избора на подходящ счетоводен софтуер. За закупуването, експлатацията и поддържането му са необходими много усилия, свързани най-вече с финансовите ресурси на организацията. Сред множество конкурентоспособни продукти е необходимо да се избере най-ефективният за конкретния бизнес. Добрият софтуер може да се окаже най-големият помощник на Вашия счетоводен отдел. За да е целесъобразен анализа и контрола на стопанската дейност е необходимо да се проучи пазара и да се избере най-подходящият счетоводен продукт. За да бъде оптимален направения избор е необходимо преди закупуването на продукта да се запознаете задълбочено с поддържаните от него функции. Поради факта, че повечето счетоводни програми са направени на отделни модули, много е важно счетоводителят да е наясно с изискванията си към продукта. Повечето модули са разделени на модул "ТРЗ И ЛИЧЕН СЪСТАВ", модул "ФАКТУРИРАНЕ",модул "ДЪЛГОТРАЙНИ АКТИВИ", модул "ВАЛУТНИ СДЕЛКИ" и т.н. Най-важното е информацията в счетоводния софтуер да се актуализира редовно и навременно, успоредно със законодалните промени. Други важни характеристики са експортът/импортът на данни, генерирането на файлове в различни формати, автоматично осчетоводяване, архивиране на база данни, възможност за достъп до информация от минали периоди, възможност за автоматизирано създаване на Дневници и Деклараци, както и експортът им към електронната система на НАП и др. След като сте наясно с исканията си, следва да се запознаете с чисто търговските и финансови условия, които Ви предлага компанията. Важно е продуктът да разполага с демо версия или гратисен период, през който Вие свободно да можете да тествате софтуера. Да се уверите, че всички услуги, които предлага са Ви достатъчни, за да вършите работа си лесно и бързо. Впечатленията за продукта се градят и въз основа на имиджа на самата фирма. Важно е Вие да можете да разчитате на компанията, предлагаща счетоводния продукт. Сигурността, която Ви осигурява при евентуални аварии и защитеността, която осъществява на базата данни. За всеки счетоводител е важно при започването на работа с нов счетоводен продукт, първоначално да може да разчита на подробно и в същото време синтезирано ръководство за работа с него. Плюс за фирмата, предлагаща Ви продукта ще бъде и ако тя има възможност да Ви осигури безплатно обучение в началото, за да може да влезете бързо в ритъм. За да спестите време от значение е и интерфейса. Той трябва да е максимално опростен, за да не губите напразно време в търсене на необходимата Ви информация и ако е възможно въвеждането на документите и номенклатурите да става основно от клавиатурата с минимално участие на мишката. Важно е да проучите и каква е цената на софтуера и какво влиза в нея. Ако сте счетоводна къща за Вас ще е важно, компанията да Ви предложи промоционален пакет за обработката на по-голям брой фирми.
С развитието на технологиите в последно време, все повече на пазара се налага необходимостта от уеб базиран счетоводен софтуер. Удобното при него е, че може да се ползва от всеки компютър, без инсталирането на софтуер. Може да се ползва от всяка точка на света, в реално време, единственото необходимо условие е да има нужните админастративни данни и интернет връзка. Информацията се съхранява на сървър, който гарантира сигурността на Вашите данни. Разходите са по-ниски в сравнение с декстоп програмните продукти, тъй като не изискват първоначална инвестиция, свързана със закупуването на лицензии, заплащане на инсталирането му, както и по нататъшното таксуване за промени и актуализация на продукта. Спестява време и финанси на компанията като и позволява да оптимизира организацията си на работа по обработка, обмяна и съхранение на счетоводната информация.
Безспорно правилното и бързо счетоводно отразяване е ключов момент в организацията на счетоводната дейност на фирмата. Ето защо изборът на най-подходящия счетоводен софтуер е от особено значение. Проучете пазара, дефинирайте точно изискванията си и инвестирайте в най-полезния за Вас модел. Заложете на новостите, които Ви предлага пазара. За да се развива компанията Ви и за да вървите напред е необходимо да модернизирате процеса си на работа посредством иновативните продукти, какъвто именно е универсаленият онлайн счетоводен софтуер от ново поколение.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: accountant
Категория: Бизнес
Прочетен: 63833
Постинги: 17
Коментари: 2
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930